•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Dianne Keaton?

Retka glumica koja je asocirana sa inteligencijom i obrazovanošću, ali i sa šašavim smislom za smešno uz neoboriv dramski talenat, tu negde do kraja osamdesetih godina, Dianne Keaton biće zauvek poistovećivana sa luckastim filmovima sedamdesetih godina Woody Allen-a i trilogijom „Goodfather.“ Ipak, glumica je daleko više od toga, ali i sve manje u proteklih dvadesetak godina. Pogrešan odabir romatičnih komedija, sa još pogrešnijim akcentom na suludost i zamornu šašavost likova koje predstavlja, Keatonova je postala parodija same sebe i izgubila svaki kredibilitet koji je više od 20 godina stvarala i ostavila za sobom. Njeno vriskanje i upadanje u komične situacije odgovarale su senzibilitetu dok je glumica imala tridesetak godina u filmovima svog nekadašnjeg partnera Allen-a, ali sa 60, i preko, koliko ima sada godina, takvo ponašanje na filmu izaziva neprijatnost i okretanje očiju.

Kako god bilo, u pitanju je glumica od najvećeg značaja za američku kinematografiju, i bez obzira na smernice njene karijere od sredine devedesetih godina, i na bljutavost i besmislenost uloga koje je odabirala od tada, Keatonova ima CV iza sebe na kojem preko devedeset posto glumica može samo da zavidi. I nikada neće ni imati.

1972 The Godfather

1972 Play It Again, Sam

1973 Sleeper

1974 The Godfather Part II

1975 Love and Death

1977 Annie Hall (Oskar, BAFTA, Globus i sve moguće ostale nagrade)

1977 Looking for Mr. Goodbar (Obavezno pronaći i odgledati, vrhunac njene karijere)

1978 Interiors

1979 Manhattan

1981 Reds

1984 Mrs. Soffel

1986 Crimes of the Heart

1987 Radio Days

1987 Baby Boom

1990 The Godfather Part III

1991 Father of the Bride

1993 Manhattan Murder Mystery

1995 Father of the Bride Part II

1996 The First Wives Club

1996 Marvin's Room

2003 Something's Gotta Give

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...