•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Michael Moore o filmu 'American sniper': Snajperisti su kukavice

Reditelj Michael Moore oglasio se povodom popularizacije filma "American sniper" koji je osvojio američki box office.

Moore je putem Twittera rekao kako je oduvek smatrao da snajperisti mogu biti samo kukavice.

"Mog ujaka je ubio snajperista u Drugom svetskom ratu. Učili su nas da su snajperisti kukavice koje će pucati u leđa neprijatelju. To nisu heroji, a gori od njih su agresori", napisao je Moore koji je poznat po svojim dokumentarnim filmovima "Fahrenheit 9/11" i "Bowling for Columbine".

Podsećamo, u svetskim bioskopima igra film "American Sniper“ koji govori o životu Chrisa Kylea, snajperiste koji je ubio 255 ljudi za vreme rata u Iraku. U drami režisera Clinta Eastwooda njega igra Bradley Cooper, koji je nedavno i zvanično nominovan za Oscara.

Film je naišao na kritike koje u najgorem slučaju osuđuju "glorifikovanje ubijanja". S druge strane, kreatori filma i glumci skreću pažnju da je fokus drame život vojnika, a nipošto politika ili hvaljenje rata.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila