•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Broken Circle Breakdown (2012)

'Krah razbijenog kruga' rađen u belgijsko-holandskoj koprodukciji, jedan je od devet nominovanih za dobijanje Oskara za najbolje ostvarenje van engleskog govornog područja. Film je pokupio brojne nagrade na svetskim festivalima, a glumica Verle Batens, zasluženo dobila nagradu Evropske filmske akademije.

Veliki vremenski raspon od desetak godina u životu Elize i Didijea autor je spakovao u sto deset minuta, bez hronoloških stega, prelazeći sa onih najromantičnijih scena na one najbolnije. Elem, Eliza i Didije su zaljubljenici u američku kantri muziku. Zaneseni specifičnim načinom života koji uz nju ide žive u kamp kućici izolovani od savremenog društva. On svira bendžo u bendu, dok je ona tattoo majstor i kasnije im se pridružuje kao vokal. Ono što ih vraća u realnost je teška bolest njihove ćerke. Paralelno sa napredovanjem bolesti javlja se takođe i gubljenje razumevanja i tolerancije. Na posledku, stravična bolest joj odnosi život. Eliza pada u depresiju, i ostaje u uverenju da njeno dete još uvek postoji. Didije koji je apsolutni ateista, zbog njeih kako tvrdi apsurdnih verovanja dolazi u sokb sa njom. Situacija puca u trenutku kada odluče da krenu iznova i ponovo izađu na scenu. Nakon završetka numere Didije,u naletu besa uzima mikrofon i pred punom dvoranom otvoreno govoti protiv religije podstaknut sopstvenim razočaranjem u smisao ljubavi, života i boga. Eliza odlazi u svoj tato centar gde radi poslednju tetovažu i nakon toga izvršuje samoubistvo. Krug nastavlja da puca... Didije ostaje sam.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da Amerkanci imaju istančan osećaj za strateški marketing kao i to da je priča otvorila nimalo laka pitanja o smislu postojanja, glumačku postavu koja je bila izvrsna, dobro urađenu režiju, montažu, kameru i zvuk izvesno je da će Oskar otići u ruke Feliksa van Hruningena.

Autor: Zorica Jošić (Helly Cherry)

Žanr:drama, muzički, romansa
Godina:2012
Reziser:Felix van Groeningen
Scenario:Johan Heldenbergh, Mieke Dobbels
Uloge:Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse
Award:Nominovan za Oscara, 26 nagrada i 16 nominacija
Studio:Menuet Producties, Topkapi Films
Zemlja:Belgium
Website:tribecafilm.com/tribecafilm/filmguide/brokencircle
Jezik:flamanski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....