•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Metropoliten sezona 2014/2015, uživo u Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Treću godinu zaredom, ali prvi put u novom bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, ljubitelji opere će od oktobra moći da uživaju u direktnim prenosima opera iz Metropolitena u sezoni 2014/2015.

Karte su u prodaji na blagajnama bioskopa!

Magbet, NY MET, 2014
Kompozitor: Đuzepe Verdi
Subota, 11. oktobra u 18:55 h
Trajanje: 193 minuta

Sezona prenosa uživo u visokoj rezoluciji počinje 11. oktobra 2014. Verdijevom verzijom Šekspirove tragedije, sa Anom Netrebko u vokalno i glumački zahtevnoj ulozi Lejdi Magbet. Željko Lučić igra naslovnu ulogu. Režiju potpisuje Adrijen Nobl, dirigent je Fabio Luizi, a Džozef Kaleja i Rene Pape su u ulogama Makdafa, odnosno Banka.


Figarova ženidba, NY MET, 2014
Kompozitor: Volfgang Amadeus Mocart
Subota, 18. oktobar u 18:55
Trajanje: 232 minute

Džejms Levin diriguje novom produkcijom Mocartove opere "Figarova ženidba", sa Ildarom Abdrazakovim u naslovnoj ulozi, u režiji Ričarda Ejra. Njegova produkcija opere, u kojoj je romantična povezanost bogatog bračnog para i njihovih sluga na testu, tokom jednog veoma burnog dana, postavljena je u plemićki zamak 1920-ih godina u Sevilji. U ulozi Figarove oštroumne mlade Suzane, predstaviće nam se Marliz Pitersen, Piter Matej je u ulozi grofa Almavive, Marina Poplavskaja kao Almavivova supruga, grofica koja dugo pati i Izabel Leonard kao temperamentna Kerubin.


Karmen, NY MET, 2014
Kompozitor: Žorž Bize
Subota, 1. novembar u 17:55 h
Trajanje: 218 minuta

"Dopadljiva i brilijantna produkcija" opere "Karmen" Ričarda Ejra (Njujork Tajms) jedna je od najpopularnijih opera u istoriji, kad su u pitanju serije direktnih prenosa u visokoj rezoluciji. Anita Rašvelišvili igra naslovnu ulogu zavodljive ciganke, koju je pevala, praćena aplauzima, u mnogim vodećim svetskim operskim kućama. Aleksandrs Antonenko igra opsednutog vojnika Don Hozea, sopran u usponu, Anita Hartig tumači lik Mikaele, dok je Ildar Abdrazakov toreador Eskamiljo. Operom diriguje španski dirigent Pablo Heras - Kasado.


Seviljski berberin, NY MET, 2014
Kompozitor: G. Rosini
Subota, 22. novembar 2014. u 18:55
Trajanje: 210 minuta

Mišel Marioti diriguje ovom komičnom operom kompozitora Đoakinija Rosinija koja sadrži neke od najpoznatijih melodija svih vremena. Isabel Leonarda tumači ulogu impulsivne Rozine, dok Lorens Brovnlee možemo pogledati kao njen plamen zavere i Kristofera Maltmana kao beskrajno snalažljivog i šarmantnog berberina Figara.



Majstori pevači iz Nirnberga, NY MET, 2014
Kompozitor: Vilhelm Rihard Vagner
Subota, 13. decembar 2014. u 18:00 h
Trajanje: 360 minuta

Džejms Levin diriguje komedijom "Majstori pevači iz Nirnberga" u njihovom prvom prenosu uživo u visokoj rezoluciji. Johan Reuter tumači ulogu Hansa Saksa, sa Johanom Botom kao Valterom, Anetom Daš kao Evom, Karen Kargil kao Magdalenom i Polom Eplbaj kao Davidom. Johanes Martin Kranzl debituje u Metu kao Bekmeser, dok se u ulozi Pognera našao Hans-Peter Konig.


Vesela udovica, NY MET, 2015
Kompozitor: Franc Lehar
Subota, 17. januar 2015. u 18:55
Trajanje:177 minuta

Brodvejska rediteljka i koreograf Suzan Stroman, dobitnica "Toni" nagrada za mjuzikle "Crazy For You", "Contact" i "The Producers", debituje u Metu u raskošnom izvođenju Leharove živahne operete "Vesela udovica", izvedene na engleskom jeziku u novom prevodu Džeremija Samsa. Rene Fleming tako na dugu listu od 22 uloge, u okviru Metropolitenovog repertoara, dodaje lik Hane, udovice pariskog milionera. Endru Dejvis će dirigovati postavom, u čijem sastavu su i Nejtan Gan, u ulozi Haninog ljubavnika Danila, Alek Šrader kao mladi plemić Kamij de Rosijon...


Hofmanove priče, NY MET, 2015
Kompozitor. Žak Ofenbah
Subota, 31. januar, 2015 u 18:55
Trajanje: 226 minuta

Vitorio Grigolo tumači naslovnu ulogu u Ofenbahovoj operi"Hofmanove priče", uz sopran iz Abhazije - Hiblu Gerzmavu u ulozi sve četiri operske heroine – mehaničke lutke Olimpije, kompulzivnog umetnika Antonija, kurtizane Đulijete, i narcisoidne glumice Stele. Kejt Lindsej ponovo igra ulogu Niklaus, dok Tomas Hampson dodaje još jednu ulogu u svoj repertoar u Metropolitenu u ulozi For Vilan. Diriguje Iv Abel.



Jolanta/Dvorac Modrobradog, NY MET, 2015
Kompozitor: Petar Iljič Čajkovski/Bela Bartok
Subota, 14. februar 2015, u 18:30 h
Trajanje: 219 minuta

Marius Trelinski, umetnički direktor varšavske poljske Nacionalne Opere, debituje u Metropolitenu sa dve najređe izvođene opere: romantičnom bajkom "Jolanta" P. I. Čajkovskog o psihološkom buđenju slepe princeze i Bartokovim uznemirujućim "Dvorcem Modrobradog", u kojem Džudit mora da otvori sedam zaključanih vrata da bi otkrila muževljevu najmračniju tajnu. Valeri Gergiev diriguje ovim duplim programom, koji je rađen u koprodukciji sa poljskom Nacionalnom operom... suprugom.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...