•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Japanski SoftBank preuzima DreamWorks Animation za 3,4 mlrd USD?

Japanski telekomunikacijski div SoftBank u pregovorima je o preuzimanju kompanije DreamWorks Animation, koja je stvorila animirane filmske hitove, kao što su 'Shrek' i Madagaskar, ali u poslednje vreme ne postiže takve uspehe.

Prema izvorima upoznatima s pregovorima, SoftBank nudi za kupovinu DreamWorks Animationa ukupno 3,4 milijarde dolara, ili 32 dolara po deonici, dok je njena cena u petak na Wall Streetu iznosila 22,4 dolara.

Nedavno je SoftBank zaradio 4,6 milijardi dolara, zahvaljujući snažnom rastu cene deonice kineske kompanije za e-trgovinu Alibaba, nakon najveće javne ponude deonica u istoriji. Japanska kompanija zadržala je 32 posto deonica Alibabe, pa je i dalje njen najveći deoničar.

SoftBank ima znatne udele i u nizu drugih brzorastućih kompanija, kao što je američki mobilni operater Sprint, internet portal Yahoo Japan ili proizvođač online igara GungHo Online Entertainment, a poznat je po tome da puno ulaže u naizgled nepovezane poslovne poduhvate.

DreamWorks Animation, pak, u poslednje vreme ima problema. Od početka godine cena deonice pala je više od 35 posto, jer je kompanija dva tromesečja zaredom zabeležila gubitke. U drugom kvartalu neto gubitak kompanije dosegnuo je 15,4 miliona dolara, uz prihode od 122 miliona.

Izvršni direktor Jeffrey Katzenberg, jedan od najuspešnijih holivudskih producenata traži načine kako smanjiti troškove proizvodnje animiranih filmova koji dosežu 100 miliona dolara, zbog čega mu je nužan veliki uspeh na bioskopskim blagajnama kako bi vratio uloženi novac.

DreamWorks Animation nastao je 2004. godine podelom kompanije DreamWorks Studios SKG, koju su 1994. godine osnovali slavni reditelj Steven Speilberg, Katzenberg i David Geffen.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...