•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Aladin je napravljen po liku Toma Kruza

Diznijevi crtići oduvek su bili nezaobilazni deo zabave u detinjstvu brojnih generacija. I iako se čini da ne postoji stvar koju ne znamo o njima, brojne su malo poznate zanimljivosti vezane za njihove glavne protagoniste, omiljene među milionima dece širom sveta.

Za ne poverovati je činjenica da je Aladin stvoren po liku Toma Kruza, iako je isprva trebao da liči na Majkl Džej Foksa. Ali, producenti su mislili da Foks izgleda previše "dečački" te su se odlučili za Kruza zbog njegovog muževnijeg izgleda. Takođe, glumica Alisa Milano u dobu od šesnaest godina poslužila je kao inspiracija za stvaranje lika Ariel iz "Male sirene". "Kralj lavova" prvenstveno se zvao "Kralj džungle", dok neko nije shvatio da lavovi ne žive u džungli.

Tematska numera "Part of your world" iz "Male sirene" zamalo da bude izbačena iz ovog crtanog, što je bio slučaj i s pesmom "Can You Feel The Love Tonight" iz "Kralja lavova". Ipak, na svu sreću, Elton Džon je uspeo da uveri producente da ostave njegovu kompoziciju i upravo ona mu je donela Oskara.

Volt Dizni, rekorder u broju osvojenih nagrada Američke filmske akademije, dobio je počasnog Oskara za "Snežanu i 7 patuljaka", i to jednog velikog i sedam minijaturnih.

Scenaristi ovog crtića isprobavali su nekoliko imena za patuljke od kojih su na listi bili i Jumpy, Wheezy, Baldy, Puffy i Dizzy.

Zanimljiv je i podatak da u "101 Dalmatincu" ima tačno 6.469.952 crnih tačaka na psima, te da je većina Diznijevih princeza u tinejdžerskom uzrastu. Snežana ima 14, Ariel 16, Džasmin 15, Pokahontas 17 godina, Pepeljuga između 16 i 19 i Bel između 17 i 21 godine.

Website:avaz.ba
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...