•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jimmy P. (2013)

Pred kraj Drugog svetskog rata, Džimi Pikard, Indijanac koji se borio u Francuskoj, postaje pacijent u psihijatrijskoj vojnoj bolnici u kojoj se leče bivši vojnici. Džimi pati od strašnih glavobolja zbog kojih gubi dodir sa stvarnošću, ponekad i ne vidi, niti čuje bilo šta. Kako njegov doktor nije uspeo da nađe uzrok glavobolja, poslednja nada im je francuski antropolog i psihoanalitičar Žorž Devero, koji se specijalizovao za kulturu Indijanaca. Iz njihovog prvog susreta razvija se odnos međusobnog poštovanja i poverenja. Tokom terapija, Džimi P. se sve više otvara, prisećajući se svojih snova i otkrivajući duboko potisnuta sećanja. Iako je po prirodi stidljiv čovek i nije upoznat sa psihoanalitičkim metodama, Džimi se prepušta terapiji, dopuštajući Deverou da ga vodi ka procesu izlečenja.

Poznati francuski reditelj Arno Desplešen (Kraljevi i kraljice, Božićna priča) snimio je film „Džimi P“ prema istinitim događajima i knjizi psihijatra Žorža Deveroa.

Žanr:drama
Godina:2013
Reziser:Arnaud Desplechin
Scenario:Arnaud Desplechin, Kent Jones
Uloge:Benicio Del Toro, Mathieu Amalric, Gina McKee
Award:1 nominacija
Studio:Why Not Productions, Worldview Entertainment, Orange Studio
Zemlja:France
Jezik:Engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...