•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Reditelju Mohammedu Rasoulofu zabranjen odlazak na Stockholm Film Festival

Iranskom reditelju Mohammedu Rasoulofu zabranjen je izlazak iz zemlje kada je hteo otputovati u Švedsku kako bi prisustvovao Stockholm film festivalu, javlja Anadolu Agency.

Mohammed Rasouluf je dobio poziv na ovogodišnji Stockholm film festival, koji traje od 6. do 17. oktobra, kako bi predstavio svoj film "Manuscripts Don't Burn".

Direktor festivala Git Scheynius kazao je kako je Rasouluf, koji inače živi u Nemačkoj, 19. septembra otputovao u Iran. Kada je hteo izaći iz zemlje granična policija mu je oduzela pasoš, dodao je Scheynius. On je takođe naglasio kako je ovo neprihvatljivo te kako je celi slučaj ustvari kršenje osnovnih ljudskih prava.

Rasoulf je u Canesu od žirija dobio posebnu nagradu zbog filma u kojem se obrađivala tematika cenzure koju su nametnule iranske vlasti.

Pored Rasoulufa, Maryam Moghaddam, koja ima iransko i švedsko državljanstvo i koja radi u teatru u Goteborgu, sa porodicom je otputovala u Iran gde su joj dokumenti oduzeti i još uvek ne može izaći iz zemlje.

Website:source.ba
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...