•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Milijarder gradi "kineski Hollywood"

Kineski milijarder Vang Đianlin i konglomerat "Vanda grup" pokrenuli su danas u istočnokineskom gradu Čingdao, u prisustvu brojnih internacionalnih filmskih zvezda, novi, ambiciozni projekat filmskog grada, koji neki već nazivaju "kineskim Hollywoodom".

Moderni kompleks, površine 376 hektara, u koji će biti uloženo 50 milijardi juana (8,3 milijardi dolara), počeće sa radom 2016. godine.

“Projekat je deo nacionalne politike koja od Kine želi da napravi kulturnu silu” - izjavio je Vang, prenosi AFP.

Nazvan "Orijentalna metropola filma" (Oriental Movie Metropolis), filmski kompleks se nalazi u predgrađu lučkog grada Čingdaoa, inače poznatog po pivu.

Obuhvataće 20 studija, među kojima i "najveći studio na svetu", površine 10.000 kvadratnih metara.

Filmska metropola će proizvoditi "najmanje stotinu filmova godišnje", kao i tridesetak stranih filmova, tvrde investitori.

Jučerašnjoj gala svečanosti prisustvovale su mnoge kineske filmske zvezde, među kojima Džang Ziji (Memoari jedne gejše), ali i strani glumci poput Nicole Kidman, Leonarda DiCaprija, Johna Travolte, Iana McGregora i Catherine Zete-Jones.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...