•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Live Flesh (Carne trémula) (1997)

Dobri loš-momak španskog celuloida je na ovom mestu u ključaloj karijeri napravio poseban freeze-frame. Kao da je odlučio vreme da malo zastane, okrene se oko sebe i došteluje svoju, od neke vrlo neobčne muze poklonjenu, nepresušnu nadahnutost i specifičan filmski vidik.

I, onda je, jasno, opet na svoj specifičan način, snimio klasičan triler, ali sa veoma, veoma neklasičnim elementima i likovima. Njegova priča o interakciji petoro junaka Živog mesa, o posledicama njihovih radnji i odnosa, jednako je dobra studija sudbina, pa i samog života, kao što je i solidan triler kome se ovaj autor, inače, retko bavio. U izvesnom smislu nije ni sada. Misterioznost i uzbudljivost takvog zapleta je upotrebljena više kao oblanda, kao neophodno pakovanje da bi se ostalo 'pojelo' s više apetita. Kako god bilo, privlačnost Živog mesa ima bezmalo univerzalni karakter, dakle lepi sa na skoro svakog konzumenta, što inače nije slučaj s Almodovarovim ostvarenjima. Ne treba sumnjati da je pomerenost, ekscentričnost i dekadentnost u karakterističnom stilskom savršenstvu prisutna i u ovom radu. Samo je sve to, eto, malo zauzdanije, odnosno skrivenije. Čitav jedan ludi i strašnim demonima bremeniti svet vibrira i ovde, ispod površine koja lažno upućuje naivne na sasvim drugu stranu.

Rad sa glumcima je, opet, pun pogodak. Omiljeni mu Javier Bardem koji briljira kao mladi policajac kome jedan metak u potpunosti menja život. Tu je i fascinantna Italijanka Francesca Neri, koju je veoma malo reditelja znalo da iskoristi na pravi način. Ova seksipilna misterija od žene nije baš često imala ovoliko zanimljivog prostora u nekom ostvarenju od značaja. Mada se ta opaska još više odnosi na drugu damu u filmu Angelu Molinu iz koje je Almodovar (posle svog čuvenog prethodnika s kojim ga često porede, Bunuela, koji ju je proslavio u svom kultnom delu Taj mračni predmet želja) zaista efektno 'iscedio' sve njene sposobnosti. Na sreću svog filma, pre svega.

Živo meso je netipično-tipični Pedrov film, jedan od najkomunikativnijih, iako i dalje probadajuće provokativan i zahtevan. Za njegov opus, za njegove vernike i obožavaoce, ovo je čista klasika.

Žanr:drama
Godina:1997
Reziser:Pedro Almodóvar
Scenario:Pedro Almodóvar, Jorge Guerricaechevarría
Uloge:Liberto Rabal, Francesca Neri, Javier Bardem
Uzrast:R
Award:8 nagrada i 9 nominacija
Studio:CiBy 2000, El Deseo S.A., France 3 Cinéma
Zemlja:Spain
Website:www.mgm.com/liveflesh
Jezik:španski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...