•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Raining Cats and Frogs (La prophétie des grenouilles) (2003)

Proročanstvo jedne žabe se ostvarilo. Kiša je padala četrdeset dana i noći i mali junaci Tom i Lili su se našli u situaciji kao u biblijskoj priči o Noevoj barci. Tom i Lili će morati da pronađu način da se održi život na planeti. Njihov brodić je krcat životinjama koje se i ne slažu najbolje. Da li će i mesožderi pristati na dijetu koja se sastoji isključivo od krompira?

Proročanstvo žabe je film Jacquesa Remy Girerda i to je prvi animirani film koji je u poslednjih dvadeset godina ostvaren u Francuskoj bez pomoći stranih studija. Girerd je želeo da snimi modernu bajku zbog čega je kao osnov i izabrao priču o biblijskom potopu, koju je umešno ukrstio sa motivima koji su aktuelni u današnjem svetu, prvenstveno sa pričom o zaštiti čovekove okoline. Ipak enviromentalistički stavovi nisu jedina ideja priče.

Proročanstvo žabe je neka vrsta Malog princa za 21. vek, koja decu uči važnosti prijateljstva i nesebičnosti. Za razliku od ultranasilnih i često potpuno obesmišljenih crtanih filmova koji dolaze iz Japana, Proročanstvo žabe nudi jednu avanturu koja je pravo putovanje u svet dečije mašte.

Girerdou film je osvojio publiku na juris, pre svega svojom humanističkom porukom i izuzetno maštovitom pričom, tako da je za kratko vreme postao klasik.

Žanr:animacija, porodični
Godina:2003
Reziser:Jacques-Rémy Girerd
Scenario:Jacques-Rémy Girerd, Antoine Lanciaux
Uloge:Michel Piccoli, Anouk Grinberg, Annie Girardot
Studio: Folimage Valence Production, Folimage, France 2 Cinéma
Zemlja:France
Website:www.laprophetiedesgrenouilles.com
Jezik:Francuski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...