•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gomez & Tavarès, la suite (Gomez vs. Tavarès) (2007)

Film Gilles Paqueta-Brennera je ostvarenje koje se zasniva na bogatoj tradiciji francuskih trilera, naročito onih šmekerskih Belmondoa i Delona.

Dvojica pandura, Gomez i Tavarez su potpuno različiti. Jedan je tvrdoglav, a drugi je sklon korupciji.

Gomeza prekomanduju iz Pariza u Marselj, u najgoru četvrt gde divljaju bande. Njegova reputacija nepodmitijivog i ambicioznog žace je 'loša vest' za lokalnog momka Tavareza, koji živi po devizi 'živi i pusti druge da žive'. Uz to je sklon i korišćenju svog položaja u policiji zarad svojih privatnih poslova. Zbog toga je obožavan i ima puno prijatelja u podzemlju.

Kada sudbina spoji ta dva različita policajca, oni će morati da nauče da rade zajedno. Prilično klasičan siže, ali su Francuzi majstori u sličnim pričama. Glumci Stomy Bugsy i Titoff uspevaju da kreiraju simpatične likove i da pogode pravu crtu po kojoj se francuski akcioni filmovi razlikuju - a to je humor.

Duhovite dijaloge je pisao režiser uz pomoć Renauda Bendavida sa namerom da snime film koji će ponovo oživeti magiju koju su sedamdesetih godina imali francuski akcioni filmovi. Pored toga Comez i Tavarez su raskošno snimljeni po standardima koji vrede i u Hollywoodu uz duhovito videnje sveta kriminala i sa scenama čija atraktivnost oduzima dah.

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:2007
Reziser:Gilles Paquet-Brenner, Cyril Sebas
Scenario:Eben, Raphael
Uloge:Stomy Bugsy, Titoff, Jean Benguigui
Studio:Hugo Films, M6 Films, SND
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:96 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila